TIMETABLE

The example timetable here is from the Oaklands Wetlands BioBlitz run as part of National Science Week by the Discovery Circle in 2014. Longer surveys can also be included, as can surveys later into the night and earlier in the morning. Care needs to be taken that public participants booked into back-to-back activities finish the first activity in time to commence the second one (this issue can be mitigated by carefully planning survey start times that do not coincide with survey finish times). Six school classes attended activities during the day on the Friday.

Friday afternoon

- **Spiders 4.00pm (60mins)** Search for spiders with Kate Sparks from the South Australian Museum.
- Frogs 4.30pm (30mins) Leave no stone unturned on a daytime search for amphibians with Steve Walker, local frog expert from NRM Education.
- Mammals (Tracks and Traces) 4.45pm (30mins) Discover the tell-tale signs of mammalian wildlife with Graham Medlin from the South Australian Museum.
- **Birds 4.45pm (30mins)** Learn the sights and sounds of urban birds on a survey with Brian Blaylock from Birds SA.
- **Spiders 5.00pm (60mins)** Search for spiders with Kate Sparks from the South Australian Museum.
- Mammals (Track and Traces) 5.30pm (30mins)
 Discover the tell-tale signs of mammalian wildlife with Graham Medlin from the South Australian Museum.
- Frogs 5.30pm (30mins) Leave no stone unturned on a daytime search for amphibians with Steve Walker, local frog expert from NRM Education.
- **Birds 5.30pm (30mins)** Learn the sights and sounds of urban birds on a survey with Brian Blaylock from Birds SA.

Friday night

- Ants 6.30pm (60mins)
 Discover the antics of nocturnal ants with John Weyland from the South Australian Museum.
- Frogs 6.30pm (30mins) Listen for the croaks by the water's edge with Steve Walker, local frog expert from NRM Education.
- **Mammals (Spotlighting) 6.45pm (30mins)** Shine a light on the mammals in the park with David Stemmer from the South Australian Museum.
- Insects (Light-trapping) 7.00pm (60mins) See what a light attracts in a dark park with Rebecca Kittel from the University of Adelaide.
- Bats 7.00pm (30mins) Detect seldom-seen micro-bats with an 'Anabat' and Graham Medlin from the South Australian Museum.

- **Mammals (Spotlighting) 7.30pm (30mins)** Shine a light on the mammals in the park with David Stemmer from the South Australian Museum.
- Frogs 7.45pm (30mins)
 Listen for the croaks by the water's edge with Steve Walker, local frog expert from NRM Education.
- Insects (Light-trapping) 8.00pm (60mins) See what a light attracts in a dark park with Rebecca Kittel from the University of Adelaide.
- Bats 8.00pm (30mins)
 Detect seldom-seen micro-bats with an 'Anabat' and Graham Medlin from the South Australian Museum.
- Mammals (Spotlighting) 8.15pm (30mins) Shine a light on the mammals in the park with David Stemmer from the South Australian Museum.

Saturday morning

- Birds 8.45am (30mins) Learn the sights and sounds of urban birds on a survey with Brian Blaylock from Birds SA.
- Fungi 9.00am (45mins) Find some fascinating fungi with Jasmin Packer from FungiMap and the University of Adelaide.
- Fish 9.00am (90mins) Find some fish with Ralph Foster, Collection Manager in Ichthyology from the South Australian Museum
- **Native Plants 9.15am (45mins)** Verify the native vegetation with Jerry Smith from the City of Marion.
- Birds 9.30am (30mins) Learn the sights and sounds of urban birds on a survey with Brian Blaylock from Birds SA.
- Reptiles 9.30am (45mins)
 Look for lizards with Peter Matejcic from the SA Herpetology Group and the Field Naturalists' Society.
- Ants 9.45am (60mins)
 Discover the antics of diurnal ants with John Weyland from the South Australian Museum.
- Aquatic Plants 10.00am (45mins) Identify aquatic vegetation with Paul Green from Flinders University.
- Weeds 10.00am (45mins) Search for weeds and learn of their deeds with Chris Brodie from the State Herbarium.
- Water-bugs 10.00am (60mins) Watch for water-bugs with Chris Madden from the South Australian Museum and Freshwater Macroinvertebrates.
- Fungi 10.00am (45mins)
 Find some fascinating fungi with Jasmin Packer from FungiMap and the University of Adelaide.

• Birds - 10.30am (30mins)

Learn the sights and sounds of urban birds on a survey with Brian Blaylock from Birds SA.

- Weeds 10.45am (45mins) Search for weeds and learn of their deeds with Chris Brodie from the State Herbarium.
- **History of the Wetlands 11.00am (20mins)** Hear how the wetlands work from Glynn Ricketts from the City of Marion.
- Water-bugs 11.00am (60mins) Watch for water-bugs with Chris Madden from the South Australian Museum and Freshwater Macroinvertebrates.
- **Reptiles 11.15am (45mins)** Look for lizards with Peter Matejcic from the SA Herpetology Group and the Field Naturalists' Society.